Addison Foreningen i Danmark
Addison Foreningen i Danmark
Grenåvej 664G
8541 Skødstrup
Danmark
Tlf. 86 99 29 08
Hjemmeside: http://www.addison.dk/
Formand: Jette Kristensen
Om foreningen
Addison Foreningen i Danmark blev stiftet den 5. marts 1995 af et mindre antal patienter. Foreningen er landsdækkende og har til formål at støtte alle patienter med følgende lidelser:
- Primært eller sekundært binyrebarkhormonsvigt (Addisons sygdom)
- Binyrebarkhormonsvigt ved hypofysesygdomme
- Binyrebarkhormonsvigt ved bortoperation af binyrer
- Andrenogenitalt Syndrom
Medlemmer
Addison Foreningen i Danmark har i dag omkring 400 medlemmer over hele landet. Herudover findes der to lokale grupper (selvhjælpsgrupper) for hhv. Sjælland og Øerne samt Fyn og Sønderjylland.
Foreningens formål
Foreningens formål er at:
- vejlede og rådgive patienter med Addison’s sygdom og andre former for binyrebarkhormonsvigt
- fungere som et led mellem patienterne
- fremme forskningen omkring Morbus Addison
- udbrede og formidle viden om forskningsresultater
Aktiviteter
Addison Foreningen i Danmark afholder møder i hele landet, hvor medlemmerne har mulighed for at udveksle erfaringer. På disse møder er der også indlæg fra speciallæger.
Herudover udgives der et medlemsblad 3 – 4 gange om året, som bl.a. indeholder tips og råd i forhold til sygdommen, indlæg fra speciallæger, mødereferater, historier og erfaringer fra patienter, informationer fra udenlandske foreninger, nyheder fra forskning osv.
Lev godt med Addison
I 2015 udgav foreningen en lille “infobog”, der fungerer som et mindre opslagsværk og indeholder alle aspekterne af Addisons sygdom. Navnet “infobog” kommer sig af, at den er mere omfattende og informerende end en normal pjece eller brochure, men ikke er ligeså lang som en regulær bog er.
Infobogen blev introduceret ved foreningens 20 års jubilæum og i samme forbindelse fik alle foreningens medlemmer tilsendt et eksemplar. Medlemmer kan desuden købe flere eksemplarer af bogen i foreningens netbutik.
Hvad koster det?
Aktiviteterne i foreningen finansieres primært af medlemmernes kontingenter samt af støtte fra forskellige fonde.
Et almindeligt medlemskab koster kr. 300 pr. år, mens et støttemedlemskab koster kr. 250 (sidstnævnte takst gælder også, hvis man kun ønsker at modtage foreningens fagmateriale).
Relevante links